top
facebook  twitter  nieuwsbrief
huilbaby

WIE ZIJN WIJ?

Het hart van het Babyhuis bestaat uit mensen die dag in dag uit betrokken zijn bij het wel en wee van de moeders en hun baby’s. Maar wie zijn dat nu eigenlijk? Hier vind je de namen van deze bijzondere mensen en hun vertrouwde gezichten!

 

doneren

Het zorgteam

 

Huub van Meggelen

Huub van Meggelen - Kinderfysiotherapeut

Al 36 jaar werkzaam in de regio tussen Dordrecht en Gorinchem. Opleiding IBAIP gedaan in AMC Amsterdam. www.ibaip.org
Werkzaam bij Balans, centrum voor Gezondheid en Beweging, daarnaast sinds eind 2013 lid van het zorgteam van het Babyhuis.

Lieve van Geldorp

Lieve van Geldorp - Beleid en innovatie

Als kinderpsycholoog en oprichter van Stichting de Ster en Sterkamp (kampen waar onzekere kinderen zelfvertrouwen krijgen) weet ik dat een veilige hechting als baby de basis is van een vrolijk kind dat vol zelfvertrouwen in het leven staat. In Nederland zijn er momenteel te weinig moeder-kind units, waardoor, indien er geen plek is, kinderen uit huis worden geplaatst. Hetgeen vaak een onomkeerbaar proces is met grote negatieve gevolgen voor het kind. Als ik zie dat het Babyhuis met een enorm hoog slagingspercentage, na een aantal maanden verblijf en intensieve begeleiding, ervoor zorgt dat moeders zelfstandig met hun baby in een eigen huisje wonen dan raakt mij dat diep, want dan hebben we een verschil gemaakt. Dan heb ik het nog niet over het feit dat door de inzet van o.a. vrijwilligers de kosten vele malen lager liggen dan in de reguliere hulpverlening, waardoor er meer onnodige uithuisplaatsingen voorkomen kunnen worden. Als er mogelijkheden zijn dan: dient een moeder niet gescheiden te leven van haar kind, dient een kind niet op te groeien in een tehuis en/of pleeggezin en dient een ouder-kind relatie niet verstoord te worden. Als we onnodige uithuisplaatsing kunnen voorkomen, dan doen we dat toch gewoon. Ik doe mee, doet u ook mee?

Manon Aarts

Manon Aarts - Primair begeleider

Mijn naam is Manon Aarts, ik ben werkzaam als primair begeleider in het Babyhuis. Ik begeleid en ondersteun de moeders bij de dagelijkse zorg voor hun kindje, maar ook de zelfzorg van moeder is erg belangrijk. Ik geef voorlichting en instructies aan moeders betreft de zorg voor hun baby. Denk aan: (borst)voeding,verzorging, slaap/waakritme.

Marloes van Loon

Marloes van Loon - Gedragsdeskundige

Mijn naam is Marloes van Loon en ik ben als gedragsdeskundige werkzaam bij het Babyhuis. Gedurende de vier dagen per week dat ik in het Babyhuis werkzaam ben houd ik mij o.a. bezig met het coördineren van de aanmeldingen, de intake en geef ik groeps- en individuele behandelingen. Gedurende de plaatsing in het Babyhuis werk ik samen met moeder aan een veilige start en toekomst voor haar en haar kind.

Monique de Kok

Monique de Kok - Klinisch psycholoog (BIG)

Mijn naam is Monique de Kok en ik ben als klinisch psycholoog en hoofdbehandelaar werkzaam bij het Babyhuis. Ik doe dat op vrijwillige basis. Ik ben voorzitter van het zorgteam en geef begeleiding aan het kernteam van het Babyhuis.
Naast mijn vrijwilligerswerk bij het Babyhuis ben ik werkzaam als manager behandelzaken en klinisch psycholoog bij Antes Bouman (SGGZ).

doneren
quoteHet Babyhuis is misschien wel de laatste kans op een toekomst voor moeder en kind samen.quote