top
facebook  twitter  nieuwsbrief
babyhuis

DIRECT HULP NODIG?

Ben jij zwanger of net bevallen en weet je niet wat je moet doen?
Je kunt dan direct contact met ons opnemen voor meer informatie over plaatsing in het Babyhuis.
Hieronder vind je meerdere adressen om hulp te vragen als je dat wilt.

 

doneren

Ben jij zwanger of net bevallen en weet je niet wat je moet doen?
Je kunt dan direct contact met ons opnemen voor meer informatie.

Het Babyhuis biedt baby’s zo lang als nodig is, een veilig, warm en liefdevol thuis. Het Babyhuis geeft hiermee ouders, die geen andere uitweg zien dan de zorg voor hun baby over te dragen, de ruimte om zo veel mogelijk betrokken te zijn bij de verzorging en opvoeding van hun baby en zelf tot rust te komen. De pijlers in het huis zijn gericht op herstel van de band tussen biologische ouders en kind.

 

Stichting het Babyhuis
Brouwersdijk 211
3314 GL Dordrecht
078 - 645 8 945
info@het-babyhuis.nl

 


 

alarmnummer 112

 

ALARMNUMMER 112

Het alarmnummer 112 is er voor spoedeisende hulp. Dus wanneer iemands leven in direct gevaar is of wanneer mensen getuigen zijn van een misdrijf. Bijvoorbeeld een inbraak, diefstal, moord of geweld.

Bouman GGZ

 

BOUMAN GGZ

Instelling voor geestelijke gezondheidszorg.
Wij bieden advies en hulp aan iedereen die problemen ondervindt door middelengebruik, zoals alcohol, drugs of medicijnen. Maar ook voor vragen en problemen op het gebied van gokken en gamen kunt u bij ons terecht. Of het nu een adviesgesprek is, een training of een behandeling: er is altijd een passende oplossing voor uw vraag.
Website

Borstvoeding

 

INZET VOOR BORSTVOEDING

De wegwijzer in alles gerelateerd aan borstvoeding, praktische tips & tricks. Jij als moeder bent belangrijk!
Website

Casa Klinieken

 

CASA KLINIEKEN

De klinieken van CASA bieden informatie, advies en hulp op het gebied van seksualiteit, (permanente) anticonceptie, geslachtsziekte (soa), ongewenste zwangerschap en abortus. In een kleinschalige setting krijgen vrouwen (en mannen) persoonlijke aandacht van betrokken en gespecialiseerde professionals.
Website

De Hoop

 

DE HOOP GGZ

De Hoop biedt kinder-, jeugd- en volwassenenzorg op het gebied van psychosociale, psychiatrische en verslavingsproblematiek. Ook biedt De Hoop re-integratietrajecten en heeft zij preventieprojecten voor kinderen, tieners en ouders.
Website

Er is hulp

 

ER IS HULP

Schreeuw om Leven verleent hulp aan meiden en vrouwen die ongewenst zwanger zijn of problemen hebben bij de verwerking van hun abortus.
Website

Fiom

 

FIOM

De Fiom biedt gespecialiseerde psychosociale hulp, informatie en advies aan iedereen die problemen of vragen heeft op het gebied van onbedoelde zwangerschap, tienerzwangerschap en -ouderschap, zwangerschapsverlies, ongewenste kinderloosheid, afstand ter adoptie, adoptienazorg en (inter)nationale zoekacties naar familieleden.
Website

Mee Plus

 

MEE DRECHTSTEDEN

Het Babyhuis Dordrecht wordt door MEE als samenwerkingspartner van harte verwelkomd. Soms komt een kindje dat geboren wordt in een gezin van jonge ouders met een verstandelijke beperking in ernstige problemen. De samenwerking tussen het Babyhuis en MEE kan juist voor deze kwetsbare mensen een menselijker en tegelijk ook deskundige ondersteuning bieden, waarbij toch de belangen van kindje voorop blijven staan.
Website

NIDAA

 

NIDAA

Het Nederlands Instituut voor de Documentatie van Anoniem Afstanddoen is het onafhankelijke Nederlandse kenniscentrum over anoniem afstand doen van een pasgeboren baby. Anoniem afstand doen is verboden in Nederland.
Het NIDAA richt zich op vier vormen van anoniem afstand doen: te vondeling leggen, babydoding, zusmoederschap (baby wordt aangegeven als het nieuwe broertje/zusje binnen het eigen gezin), en illegale opneming (baby wordt aangegeven als het nieuwe kind in een ander gezin).
Website

Politie

 

POLITIE

Naast het dagelijks werk heeft de politie specialistische taken. Deze taken staan op zichzelf en worden door 'politiedeskundigen' uitgevoerd ter ondersteuning van de basispolitiezorg.
Website

SIRIZ

 

SIRIZ

Siriz is er voor iedereen die met een onbedoelde zwangerschap te maken krijgt. We helpen bij het maken van een keuze, bieden professionele begeleiding en kijken samen naar de toekomst. Daarbij hebben we oog voor moeder, vader en (ongeboren) kind.
Website

quoteIk heb een betaalde baan en mijn werk in het Babyhuis. Het laatste geeft me zoveel meer voldoening. Ik ga er blij naar toe en kom blij thuis omdat ik daadwerkelijk wat bijdraag.quote