top
facebook  twitter  nieuwsbrief

NIEUWS, PERS & PUBLICATIES

Hier vindt u laatste nieuws over het Babyhuis, interviews, televisie- en radioverslagen en onze nieuwsbrief.
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag over interviews, neem dan contact met ons op,
Stichting het Babyhuis info@het-babyhuis.nl

 

 

doneren

 

 

NIEUWS

 

barbara muller

 

cip

 

03/2018 - CIP.NL

20 BABY’S GERED DOOR STICHTING BESCHERMDE WIEG
Ze noemt Jezus haar Grote Vriend. Door Hem weet ze dat ze zich voor kinderen moet inzetten. Barbara Muller, initiatiefneemster van Beschermde Wieg maakt de cijfers bekend van 3,5 jaar Beschermde Wieg. 19 baby’s konden dankzij de organisatie op een veilige manier ter wereld worden gebracht.
Lezen
babyhuis leiden

 

02/2018 - LEIDSCHDAGBLAD.NL

LEIDEN KRIJGT EEN BABYHUIS
Aan het Steenschuur in Leiden komt een Babyhuis waar moeders hulp krijgen bij het verzorgen van hun baby. Ook leren ze op eigen benen te staan. De organisatie wil hiermee voorkomen dat baby’s uit huis geplaatst worden.
Lezen

 

02/2018 - PERSBERICHT

OPENING BABYHUIS LEIDEN
Op maandag 19 februari geeft Stichting het Babyhuis de eerste aftrap richting realisatie van het Babyhuis Leiden. Dat doet zij door de intentieverklaring te tekenen voor de huur van het pand aan de Steenschuur 17. Dit initiatief wordt mogelijk gemaakt door de Rooms Katholieke Lodewijkkerk uit Leiden.
Persbericht
binnenlands bestuur

 

02/2018 - BNN - NPO 3

VIER HANDEN OP EEN BUIK
Melissa is ongewild zwanger geraakt. Kim ondersteunt haar bij het vinden van een nieuwe opleiding en probeert haar te coachen bij haar angst voor de bevalling. Melissa is pas een paar maanden...
Uitzending
binnenlands bestuur

 

02/2018 - BINNENLANDS BESTUUR

MEER GEMEENTEN GEÏNTERESSEERD IN DORDTS BABYHUIS
De Stichting Babyhuis in Dordrecht, die jonge moeders met baby’s opvangt om hechtingsproblematiek te aan te pakken en latere ellende te voorkomen, wil gaan uitbreiden naar Leiden en Rotterdam. Onder andere Roos van Gelderen, de Leidse wethouder jeugdzaken, is erg enthousiast.
Lezen
koningin maxima

 

01/2018 - DORDRECHT

KONINGIN MÁXIMA
Hare Majesteit Koningin Máxima heeft dinsdagmorgen 30 januari een werkbezoek gebracht aan het Babyhuis in Dordrecht. Koningin Máxima sprak tijdens haar bezoek met Barbara Muller, oprichter en voorzitter van het Babyhuis, enkele medewerkers en samenwerkingspartners over het ontstaan en de aanpak van de stichting.
Uitzending       Persbericht
steentijd baby

 

01/2018 - HART VAN NEDERLAND

STEENTIJD-BABY
Archeologen hebben een ontroerende en unieke ontdekking gedaan bij een steentijdvindplaats van de Swifterbantcultuur in Nieuwegein. Ze ontdekten een jonge vrouw met een baby in haar arm. De baby is tussen de 0 tot 6 maanden oud geworden.
Uitzending
nederlands dagblad

 

10/2017 - NPO 1

GELOOF EN EEN HOOP LIEFDE
Hella gaat op zoek naar geloof, hoop en liefde in een van de oudste steden van ons land: Dordrecht. Barbara Muller vertelt over haar missie om op te komen voor degenen zonder stem: ongeboren kinderen.
Bekijken (05:10)
nederlands dagblad

 

08/2017 - NEDERLANDS DAGBLAD

WE DANSEN TE WEINIG IN HET LEVEN
Het is bijna een kunst, hoe Barbara Muller (45) het gesprek steeds opnieuw moeiteloos op kinderen in nood weet te brengen. Bij bijna iedere vraag komt ze uiteindelijk bij haar werk uit. Niet omdat ze persoonlijke vragen wil ontwijken, maar omdat haar werk en haar persoonlijk leven zo verbonden zijn, ze ademt haar werk.
Lezen
metro nieuws

 

08/2017 - METRO NIEUWS

TIEN BABY’S GERED DANKZIJ VONDELINGENKAMERS
De afgelopen drie jaar zijn tien baby's anoniem achtergelaten in een vondelingenkamer van Stichting Beschermde Wieg. Dat laat oprichtster Barbara Muller weten. Nog eens 250 wanhopige moeders zijn geholpen tijdens de zwangerschap. De stichting pleit dan ook voor het schrappen van de strafbaarstelling van het achterlaten van een kind.
Lezen
Ashoka fellow

 

06/2017 - NIEUWSBRIEF

BARBARA MULLER WORDT ASHOKA FELLOW
Doel van die door mensen als Mark Zuckerberg (Facebook) en Bill Gates (Microsoft) gesteunde organisatie is om personen te helpen die bezig zijn om systemen te veranderen. Muller doet dat met haar twee stichtingen. ”Ik zet me daarmee in voor baby’s waar tot voor kort niemand zich druk om maakte en mensen zelfs hun hoofd als het ware omdraaiden”, zegt Muller.
Lezen
kansfonds

 

MEI/2017 - KANSFONDS MAGAZINE

INTERVIEW BARBARA MULLER
Dit stond mij te doen: opkomen voor kinderen die zelf geen stem hebben. Het zat al lang in me, vertelde mijn moeder later. Op de lagere school beukte ik er al op los als een ander kind onrecht werd aangedaan.
Lees het artikel

 

07/11/2016 - RESULTATEN

Resultaten Stichting het Babyhuis 2014-2016
Sabine Uitslag Kruidvat

 

01/2016 - ALGEMEEN DAGBLAD

EEN JAAR LANG GRATIS LUIERS
Uitslag regelt jaar lang gratis luiers voor Babyhuis. Drogisterij Kruidvat geeft toe dat een foto van Sabine Uitslag abusievelijk is gebruikt voor hun nieuwe reclamefolder. De drogisterijketen biedt de ex-politica haar excuses aan en geeft het Barbara Muller Babyhuis in Dordrecht een jaar lang gratis luiers.
Lezen
KRO Het hoogste woord

 

17/10/2015 - KRO NCRV

Barbara Muller is schrijfster en komt op voor kinderen in nood en zij heeft vandaag het hoogste woord.
Bekijken
Sabine Uitslag Kruidvat

 

05/2015 - Hart van Nederland

Barbara Muller kwam met het idee, ze kon direct op veel weerstand rekenen van onder meer Jeugdzorg en de gemeente. Toch wist ze haar plan door te zetten, en een jaar later blijkt dat ze de juiste keuze heeft gemaakt. Het huis is een groot succes. Ze wist zo’n 15 uithuisplaatsingen van kinderen te voorkomen door de inzet van Babyhuis-moeders.
Uitzending

 

21/11/2014 - 1-Jarig bestaan

Resultaten gepresenteerd tijdens het symposium op 21 november ter ere van het 1-jarig bestaan van het Babyhuis.

NIEUWSBRIEF

 

dankbaar

 

DANKBAAR
Op 20 november bestond het Babyhuis twee jaar. Dit keer vierden we dit niet met een groots symposium, maar met bewustwording en dankbaarheid. Dankbaar dat we in twee jaar tijd 42 moeders en hun baby’s op hebben gevangen.
Nieuwsbrief december
lente

 

ONTWIKKELING
Wat is er weer veel gebeurd het afgelopen kwartaal en wat maken we mooie ontwikkelingen door. Zo werken we naast het Albert Schweitzer ziekenhuis nu ook intensief samen met het Ikazia en het Maasstad ziekenhuis. Dankzij het Babyhuis zijn meer dan twintig uithuisplaatsingen voorkomen in anderhalf jaar tijd Hiermee konden we veel leed besparen
Nieuwsbrief juni
stroomdiagram

 

IN BEELD
Het Babyhuis heeft het proces van intake tot aftercare van ouder(s) en baby in beeld gebracht.
Stroomdiagram
quoteHet Babyhuis heeft mijn hart gestolen. Ik begon met drie uur en werk nu drie dagdelen per week. Zo hebben de moeders en kinderen een vast gezicht.quote