VEELGESTELDE VRAGEN

Met uiteraard de antwoorden ;o)
Kijk hieronder naar de vragen welke het meest aan ons gesteld worden. Klik op de vraag voor het antwoord. Staat je vraag hier niet bij, contact ons dan gerust zodat we je de nodige informatie kunnen geven.
Waarom het Babyhuis?

Het Babyhuis geeft onderdak, begeleiding en waar nodig behandeling (hulp) aan (biologische) moeders en hun baby’s wanneer het wenselijk is dat de zorg voor de baby tijdelijk overgenomen wordt. Opvang in het Babyhuis kenmerkt zich als een liefdevolle opvang in een warme omgeving waar respect is voor elkaar (Een dergelijke opvang in een veilige, vertrouwde omgeving van een echt gezin, bestaat nog niet.)

Het kan zijn dat een hoogzwangere of pasbevallen vrouw hulp en begeleiding nodig heeft om te wennen aan het moederschap. Dat alleen wonen met haar kindje op dit moment nog niet lukt. Het doel is wel dat na opvang in het Babyhuis van gemiddeld zes weken tot drie maanden ze zelfstandig kan wonen met haar kind.
Het kan ook zijn dat de baby veel huilt, onrustig is of een lange tijd in het ziekenhuis heeft gelegen en nog steeds intensieve zorg nodig heeft. Of dat moeder en kind geen veilig dak boven het hoofd hebben of in een andere crisissituatie verkeren waardoor het belangrijk is dat ze in veilige handen zijn.

Het Babyhuis biedt een hulpprogramma dat aansluit op wat de moeder nodig heeft. De begeleiding in het Babyhuis maakt dat de ouder zich steviger voelt staan, zelfverzekerder wordt en meer kan genieten van het contact met haar baby. Het Babyhuis biedt tijdelijk ook plek voor de baby alleen, ouders zijn dan overdag wel intensief betrokken bij de verzorging van hun kindje. Het Babyhuis werkt aan een veilige toekomst voor moeder en kind.

Wat kan het Babyhuis voor mij betekenen?

Het Babyhuis biedt je een warme plek die je rust bieden in een periode die voor jou niet meer helemaal te overzien.
Er wordt gewerkt aan een veilige hechtingsrelatie tussen jou en je baby en het uiteindelijke doel is dat je zelfstandig kunt wonen in een veilige omgeving. In het Babyhuis staan liefde, veiligheid en warmte centraal. Je vindt hier de rust om aan het moederschap te wennen en te omarmen. Daarnaast volg je het hulpverleningsprogramma met als doel: het tot stand brengen van een veilige hechtingsrelatie, het creëren van een goede financiële gezinssituatie en het organiseren van onderdak en een goede dagbesteding.

Ben je zwanger en weet je niet wat je moet doen?

In dit stadium zijn er diverse hulpverleningsorganisaties die voor jou klaar staan en ervoor kunnen zorgen dat het voor jou mogelijk wordt om wel op een goede manier je kindje geboren te laten worden. Waardoor je zelf, met steun van anderen, voor je baby kunt zorgen. Je mag hiervoor altijd contact met het Babyhuis opnemen, opdat wij je daarin verder op weg kunnen helpen.

Ben je zwanger of net bevallen en weet je niet wat je moet doen?

Het Babyhuis krijgt veel aanvragen van zwangere en net bevallen vrouwen die in een onveilige situatie verkeren, niet weten wat ze met hun zwangerschap aan moeten of geen ruimte hebben om hun baby zelf te verzorgen. Je mag altijd contact opnemen of langskomen voor een gesprek om te kijken wat we kunnen doen om jou en je baby te helpen. Je baby kan tijdelijk in het Babyhuis wonen terwijl we jou helpen om je leven weer op orde te krijgen.

Duur opvang

Sommige baby’s verblijven twee weken in het Babyhuis. In die korte periode is het mogelijk een patroon van veel huilen en onrust te doorbreken. We proberen dan wanneer ouders daar aan toe zijn de baby in het weekend naar huis te laten gaan om weer langzaam en in vertrouwen thuis op te starten. Vaak is een langer verblijf nodig is met een gemiddelde van drie maanden. Dit gaat allemaal in samenspraak met jou.

Wie kan ik nu direct bellen?

Je kunt het Babyhuis altijd bellen 078 – 645 8 945.
Je mag ook altijd een mail sturen naar info@het-babyhuis.nl. Dat kan 7 dagen per week. Je bent welkom!

Hoe kan ik mij aanmelden?

Voor aanmeldingen en overleg rondom aanmeldingen zijn wij beschikbaar op maandag t/m donderdag op nummer 078 – 645 8 945.
Bij nood is dit nummer ook op vrijdag t/m zondag bereikbaar, 24/7.
Je kunt je ook direct online aanmelden.

Waar betalen jullie dit van?

Het Babyhuis is een persoonlijk initiatief, dat primair gericht is op de veiligheid van het kind en samenwerking met de biologische ouders. Stichting het Babyhuis ontvangt financiering van de Drechtsteden gemeenten en wordt daarnaast financieel ondersteund door diverse foundations, bedrijven en particulieren.

De verzorging van de baby’s, de huur van het pand, luiers, eten en begeleiding van de ouders kost geld. Veel geld. Barbara Muller doneert de opbrengst van haar boeken. Deze kun je bestellen via www.barbaramuller.com.

De opbrengst gaat volledig naar de zorg van de kinderen en begeleiding van biologische ouders. Het professioneel team van het Babyhuis werkt op vrijwillige basis, waardoor de kosten relatief laag zijn. De kosten voor de verzorging van de baby’s is echter hoog. We zijn altijd op zoek ( blijvend) naar sponsors die het Babyhuis een warm hart toe dragen en een bijdrage willen leveren. Bent u geïnteresseerd in sponsoring, neem dan contact op met de sponsorcommissie via info@het-babyhuis.nl. De Stichting het Babyhuis ziet erop toe dat het geld ten goede komt aan de verzorging van de baby’s. Regelmatig zijn er verschillende acties om geld in te zamelen. Houd de speciale site acties.het-babyhuis.nl dus goed in de gaten!

Waar vind ik het Babyhuis?

Het Babyhuis heeft verschillende locaties.

Ik wil graag helpen in het Babyhuis?

Er zijn diverse mogelijkheden om te helpen in het Babyhuis. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Hoe kan ik geld doneren of het Babyhuis steunen op een andere manier?

Wil je een donatie doen aan het Babyhuis of ons steunen door het kopen van een boek van Barbara Muller, vrijwilliger worden of op een ander wijze? Wij zijn blij met elk gebaar, groot of klein.

foto van de keuken in het babyhuis
quote-babyhuis
Ik heb een betaalde baan en mijn werk in het Babyhuis. Het laatste geeft me zoveel meer voldoening. Ik ga er blij naar toe en kom blij thuis, omdat ik daadwerkelijk wat bijdraag.

Stichting het Babyhuis

Doneren

Steun ons en doneer eenmalig aan het Babyhuis, iedere gift is welkom, groot of klein.