BABYHUIS VRIJWILLIGERS

Zij zijn het hart van het Babyhuis
Niet alleen in het Babyhuis en in ons hart hebben de vrijwilligers een plek, ook op de site mogen hun gezichten niet ontbreken. Alle vrijwilligers hebben een eigen expertise, achtergrond én een eigen verhaal over hun ervaringen bij het werken in het Babyhuis.
Wil jij ook betekenisvol vrijwilligerswerk doen? Informeer dan of mail jouw motivatie naar vrijwilligers@het-babyhuis.nl. Onze vrijwilligerscoördinator zal dan contact met jou opnemen.
https://het-babyhuis.nl/wp-content/uploads/2020/06/willeke.jpg

Willeke

Waarom vrijwilligerswerk? Ik wil iets doen zonder daar enig belang bij te hebben. Het goed doen en een fijn gevoel er aan over te houden. Ik wordt er blij van!
huriye

Huriye

Een baby is de beste omschrijving van liefde wat ons samenbrengt in het Babyhuis.
Will

Will

Vanuit mijn eigen jeugd weet ik hoe belangrijk het is om een goede start te krijgen, daarom zet ik mij graag in voor het Babyhuis.
Janneke

Janneke

Het leuke aan het Babyhuis vind ik de kleinschaligheid, de huiselijke sfeer en de positieve insteek. Ik hoop dat ik daaraan kan bijdragen, zodat de supermoms die er wonen er nog sterker uitkomen.
jolanda

Jolanda

Rust, reinheid en regelmaat. Ik wil er een vierde R aan toevoegen en deze staat voor respect voor de moeders in het Babyhuis.
Marisa

Marisa

Ik vind het mooi om te zien hoe trots moeders kunnen zijn op iets wat ze zelf gemaakt hebben! Dat maakt mij enorm dankbaar.
Hajer

Hajer

Sind 2,5 jaar doe ik vrijwilligerswerk met plezier bij het Babyhuis. Omdat ik mijn waardevolle zusje ben verloren zocht ik de troost bij de moeders. Zo kan ik de moeders ondersteunen die in een soortgelijke situatie zitten als mijn zusje. Om moeders te hechten aan hun wondertjes vind ik heel belangrijk, met het besef dat een baby krijgen niet vanzelfsprekend is.
Adriana

Adriana

Toen ik over het Babyhuis te horen kreeg, voelde ik dat ik daar een steentje aan bij kon dragen. Hoe belangrijk is het om vanaf je geboorte liefde te krijgen, wat later weerspiegelt in je leven. Veel ellende in deze wereld zou alleen al daardoor bespaard blijven. Ik ben erg enthousiast, bedankt dat ik hier onderdeel van mag zijn.
https://het-babyhuis.nl/wp-content/uploads/2020/06/bram.jpg

Bram

Om een steentje bij te dragen in de opzet van het Babyhuis, daarom ben ik vrijwilliger. Als christen ben ik blij dat deze moeders hun kind (gewenst of niet) behouden hebben en niet afgebroken hebben. Het is onze plicht om deze moeders een zetje in de goede richting te geven, want ze zijn er niet voor niets. Leuk vind ik dat je werk zo gewaardeerd wordt.
marsha

Marsha

Ik vind het mooi om te zien hoe de jonge moeders opbloeien en genieten van hun kindjes, hoe ze langzaam weer vertrouwen krijgen en zich daardoor meer
openstellen, gaan sporten en soms zelfs weer gaan studeren of werken en dat allemaal dankzij het Babyhuis en door de sterke wil een goede moeder voor hun kindje te zijn. Ik ben dankbaar dat ik hier een klein steentje aan kan bijdragen en hoop dit nog jaren te kunnen doen.
Mariska

Mariska

Ik ben bij het Babyhuis, omdat ik blij word van de baby’s en het gevoel heb dat ik echt kan helpen.
Esther

Esther

Het mooiste wat er is; moeder en kind veilig samen.
Mieke

Mieke

Mijn vrijwilligerswerk in het Babyhuis is een vast gegeven in mijn leven. Ik doe dit met hart en hand!
Mercedes

Mercedes

Ik vind het leuk vrijwilliger bij het Babyhuis te zijn, omdat ik altijd al interesse heb gehad in baby’s en alles wat eromheen ‘speelt’. Als vrijwilliger ondersteun en help ik moeders wanneer zij dit vragen of nodig hebben. Wanneer de moeders aangeven blij te zijn met mijn komst of mij simpelweg bedanken voor een gesprek of mijn hulp, vind ik het fijn iets betekend te hebben voor hen. Ik doe dit met veel plezier vanuit mijn hart en kijk uit naar nog vele mooie jaren als vrijwilliger in het Babyhuis.
Gudula

Gudula

Ik ben trots om een steentje bij te mogen dragen aan een mooie, gezamelijke toekomst voor moeder en kind. Een steuntje in de rug, een lief woord, een luisterend oor of gewoon er zijn voor onze moeders en baby’s in het Babyhuis.
Monique

Monique

Het moederschap is een avontuur waar niemand je op kan voorbereiden. Ik vind het fijn om andere moeders daar een klein beetje bij te helpen.
https://het-babyhuis.nl/wp-content/uploads/2020/06/karoline.jpg

Karoline

Ik ben vanaf het allereerste begin betrokken bij het Babyhuis. Ieder kind verdient een kans en in het Babyhuis willen we de mama deze kans geven om samen een leven op te bouwen. Denken in mogelijkheden. Als vrijwilliger vind ik het mooi om vertrouwen te winnen bij de moeder en van daaruit mooie gesprekken te hebben.
https://het-babyhuis.nl/wp-content/uploads/2020/06/daphna.jpg

Daphna

Wat ik zo leuk vind aan het Babyhuis zijn uiteraard de moeders en hun baby’s. Er zijn voor de moeders en iets voor ze betekenen. Ze beter leren kennen, dat ze je vertrouwen en een luisterend oor kan zijn of ergens bij helpen.
Desiree

Desiree

Ik ben blij dat ik in het Babyhuis mag bijdragen aan de zorg voor de baby’s en hun moeders die de steun zo hard nodig hebben om hun doel te bereiken.
Jasmijn

Jasmijn

You always gain by giving.
Margaret

Margaret

Het Babyhuis betekent een nieuwe start voor moeders en hun kindje. Dat vind ik heel gaaf.
Ria

Ria

Ik vind in het Babyhuis zijn fijn, omdat ik het omgaan met moeders en kleine kinderen heel erg leuk vind. En er is een heel gezellig en professioneel team, waarmee het fijn werken is.
Mirjam

Ria

Het Babyhuis geeft moeders en hun kind de kans om de hechting zo goed mogelijk te laten ontwikkelen en ik draag hier graag iets aan bij. De quote van Frederick Douglas “Sterke kinderen ontwikkelen is gemakkelijker dan beschadigde volwassenen repareren.” is voor mij in mijn dagelijks en werkleven een inspiratiebron.
Marjolein

Marjolein

We kunnen niet iedereen helpen, maar iedereen kan wel iemand helpen.
https://het-babyhuis.nl/wp-content/uploads/2020/06/yvonne.jpg

Yvonne

When a flower doesn’t bloom, you fix the environment in which it grows, not the flower. Het Babyhuis is zo’n stukje ‘environment’ dat eraan bijdraagt dat moeders gaan groeien en bloeien, opnieuw en vaak ook voor het eerst! Ik voel me dankbaar dat ik onderdeel mag zijn van die omgeving. Door er gewoon te zijn, in de dagelijkse praktische zaken, een kopje thee, even een baby troosten, omdat de moeder het even niet meer lukt. Tegelijk is het ook een spiegel voor mezelf. Ik leer door de omgang met alle verschillende moeders ook veel over mezelf; mijn houding, gekozen woorden en overtuigingen.
Door met elkaar open te staan voor groei en bloei, maakt dat het Babyhuis voor moeders en het team een vruchtbare omgeving is.
cynthia

Cynthia

Do more what makes you happy.
Willeke

Willeke

Het Babyhuis is de plek: Waar ik naast moeders zit. Soms pratend, soms zwijgend. Thee zet en koffie drink. Waar ik in mijn roze Chupa Chups pyjama ‘s nachts bij bedjes sta. Zorg en knuffel. Veiligheid probeer te bieden. Waar ik lach, maar soms ook een traan wegpink. Waar ik soms voel hoe blijdschap en verdriet dicht bij elkaar liggen. Maar waar ik bovenal de warmte ervaar van een prachtige plek vol liefde voor moeder en baby. Ik geloof in dit middel om onnodige uithuisplaatsing te voorkomen en hen toekomst te bieden. Het Babyhuis is de plek waar ik graag als vrijwilliger ben!
Diane

Diane

Bijzonder om te zien hoe de band van moeder en kind zich ontwikkelt en het zelfvertrouwen en vaardigheden vergroten. Daar zo dicht op te mogen zitten
en waar nodig is te helpen vind ik een cadeau.
Carin

Carin

Een bijdrage mogen leveren aan het liefdevol en verantwoord samen zijn van moeder en kind, dat is wat mij met vreugde aan het Babyhuis bindt.
Hilderie

Hilderie

Het mooie van het Babyhuis vind ik dat moeders de kans krijgen in alle rust te genieten van hun baby en daarnaast handvatten aangeboden krijgen om hun leven op orde te krijgen.
Jenny

Jenny

Ik vind het belangrijk dat elke baby warmte en liefde krijgt en de kans krijgt om bij zijn of haar eigen moeder te blijven. Als moeder van 2 kinderen
weet ik hoe mooi het is als je een goede relatie met je kind hebt. Dat begint met een veilige, liefdevolle start!
bedankt

Volg ons op Instagram en blijf up-to-date van de gebeurtenissen van het Babyhuis

instagram

Stichting het Babyhuis

Doneren

Steun ons en doneer eenmalig aan het Babyhuis, iedere gift is welkom, groot of klein.