Barbara Muller wordt Ashoka Fellow

21/06/2017

ashoka-fellow

PERSBERICHT

Oprichter Barbara Muller van de veelbesproken Stichtingen Beschermde Wieg en het Babyhuis wordt Ashoka Fellow en kan daarmee een leven lang rekenen op steun om haar werk voort te zetten.

Op 20 juni is Barbara Muller officieel benoemd tot Ashoka Fellow. Ashoka staat op nummer 6 van ’s werelds meest betekenisvolle NGO’s. De kans om Fellow te worden is 1 op 10 miljoen en de wereld telt er 3500, waarvan 9 in Nederland. Ashoka heeft een Ashoka Supporting netwerk waar Bill Gates, Mark Zuckerberg, Swiss Bank, Cartier Foundation, Forbes, PWC en McKinsey een greep uit zijn.

 

Ashoka en het Fellowship

Ashoka heeft als missie het versnellen van een positieve verandering in de wereld door het ondersteunen van haar Fellows. Zij selecteert pioniers, de grootste sociaal ondernemers, die in staat zijn een systeem te veranderen op het gebied van humanitaire – en milieuproblematiek. Dit doet Ashoka in meer dan 80 landen.

 

Eisen Fellowship

De Fellow moet voorgedragen worden en voldoen aan de volgende eisen, waarna een traject van een jaar volgt.

  1. Een systeem doorbrekend idee hebben bedacht en geïmplementeerd, welke de wereld beter maakt en waar de Fellow zelf niet beter van wordt
  2. Dit concept is uniek en bestaat nergens anders ter wereld
  3. De Fellow is sociaal ondernemer en heeft een kloppend business model
  4. Is in staat het concept overdraagbaar te maken in de wereld
  5. Heeft normen en waarden op een ethisch hoog niveau

Muller heeft met haar stichtingen op de nodige storm van kritiek en weerstand van organisaties als de VN, Raad voor de Kinderbescherming, Defence for Children en tevens de politiek kunnen rekenen. Dit heeft haar nooit weerhouden haar werk voort te zetten. In vier jaar tijd heeft zij met haar systeem doorbrekende en levensreddende werk al grote betekenis gehad.

 

Leven lang steun

Het Ashoka Fellowship betekent dat zij een leven lang gesteund wordt met de stichtingen en het groter maken daarvan. Zij zal deze dan ook overdraagbaar maken in Nederland en andere delen van de wereld en Ashoka ondersteunt met haar indrukwekkend netwerk daarbij.

 

 

Stichting het Babyhuis

Doneren

Steun ons en doneer eenmalig aan het Babyhuis, iedere gift is welkom, groot of klein.