Lintjesregen

28/04/2021
ridder in de orde van oranjenassau

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Wat zijn wij trots !

Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd onze oprichtster Barbara Muller vandaag te benoemen als ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Ze heeft zich de afgelopen tien jaar vol passie, daadkracht en overtuigingskracht ingezet tegen gedwongen scheiding tussen (aanstaande) moeders en hun (ongeboren) kinderen.

Tegen alle politieke, juridische en maatschappelijke tegenstand in heeft Barbara volhardend aandacht gevraagd voor dit schrijnende maatschappelijke vraagstuk.

Het baanbrekende en innovatieve werk dat zij hiervoor verricht, heeft ervoor gezorgd dat voor deze doelgroep twee vernieuwende zorgconcepten in het bestaande zorgstelsel zijn geïmplementeerd.

Dit heeft ze  bewerkstelligd door de oprichting van de Stichtingen ‘Het Babyhuis Dordrecht’ en ‘De Beschermde Wieg’. Al deze vrijwillige werkzaamheden vloeien voort uit de overtuiging dat de bescherming van kinderen anders geregeld zou moeten worden, dan geboden door de traditionele organisaties.

Door de erkenning van Stichting Beschermde Wieg hebben we een plek als partner in de hulpverlening gekregen en is de strafrechtelijke vervolging voor het ter vondeling leggen niet langer aan de orde.

lintjesregen2021

Stichting het Babyhuis

Doneren

Steun ons en doneer eenmalig aan het Babyhuis, iedere gift is welkom, groot of klein.