Marathon voor tweede Babyhuis levert zo’n 44.000 euro op

15/09/2019

42k-opbrengst

Door: RTV Dordrecht

 

Marathon voor tweede Babyhuis levert zo’n 44.000 euro op

Bijna 44.000 euro, dat heeft de marathon voor het tweede Babyhuis, dat komt in Schiedam, opgebracht. 42 mensen renden zondag van het Babyhuis in Dordrecht naar de nieuwe locatie.

Het Babyhuis organiseert en biedt opvang, zorg en begeleiding aan kwetsbare (aanstaande) moeders om hen te ondersteunen bij het moederschap. Volgens Muller is het slagingspercentage van het Babyhuis 92 procent. “Van de 150 moeders die wij hebben opgevangen, wonen er 138 zelfstandig met hun baby.”

In Dordrecht komen wekelijkse meerdere aanvragen binnen voor moeders en baby’s uit Rotterdam-Rijnmond. Om hen een huis te bieden opent de tweede vestiging op 1 oktober in Schiedam.

In Schiedam hoopt de stichting binnen drie jaar onafhankelijk te zijn van donaties en serviceclubs, omdat dan – net als in Dordrecht is gelukt – het Babyhuis op gemeentelijke financiering kan draaien.

“Dit is fantastisch in eerste plaats voor het kind en de moeder”, ziet wethouder Peter Heijkoop de meerwaarde van het Babyhuis. “Maar eigenlijk ook voor de hele samenleving: een uithuisplaatsing is enorm traumatisch, de hechting wordt verstoord en dat brengt heel veel ellende met zich mee. Dus het is heel mooi, betekenisvol werk dat zij hier verrichten.”

Ook in Leiden komt er een vestiging van het Babyhuis, die moet in de loop van 2020 de deuren open.

Bekijk het volledige artikel en de video’s.

 

Stichting het Babyhuis

Doneren

Steun ons en doneer eenmalig aan het Babyhuis, iedere gift is welkom, groot of klein.