BABYHUIS REGIO ROTTERDAM RIJNMOND

Het Babyhuis Rijnmond opende in oktober 2019 haar deuren in Schiedam. Het Babyhuis is een non-profit organisatie welke opvang, behandeling en begeleiding biedt aan (aanstaande) moeders en baby’s. In het Babyhuis wordt 7 dagen per week 24 uurs opvang en begeleiding geboden door het kernteam en het team vrijwilligers.
  • INFORMATIE
  • TEAM
  • FOTO
  • CONTACT
ALGEMENE INFORMATIE

Stichting het Babyhuis biedt opvang, behandeling en begeleiding aan (aanstaande) moeders om hen te ondersteunen bij het moederschap. Moeders vinden hier de rust om in een huiselijke, veilige omgeving te wennen aan het moederschap en krijgen de hulp die zij nodig hebben. Met als doel het tot stand brengen van een veilige hechtingsrelatie tussen moeder en kind en het creëren van een verantwoorde vervolgsituatie. Onze missie is om hiermee onnodige uithuisplaatsingen te voorkomen.

Het Babyhuis regio Rijnmond is gevestigd in Schiedam. Deze locatie biedt plek aan 6 moeders en baby’s en is gevestigd in een gezellig, kleinschalig en huiselijk pand in een prettige woonwijk. Onze methodiek is opgebouwd uit 3 fases; van een intensieve groepsfase naar een individuele fase en een uitstroomfase gericht op zelfstandigheid.

mariska wesselo

BehandelcoördinatorMariska

Welkom in het Babyhuis! Ik ben Mariska en werk sinds september 2020 voor deze prachtige organisatie. Sinds oktober 2021 werk ik als behandelcoördinator in Schiedam.

Samen met de moeders onderzoek ik hun krachten en valkuilen en werken we aan het opbouwen van een veilige hechtingsrelatie met hun kind(eren). Iedere moeder heeft hierbij andere uitdagingen. Sommigen hebben persoonlijke problemen of hebben heftige gebeurtenissen meegemaakt. Andere moeders hebben nooit een fijn voorbeeld gehad van goed ouderschap en weten niet hoe zij dit zelf anders kunnen doen. Samen met moeders wil ik werken aan hun ontwikkeling, zowel als moeder en als krachtige, volwassen vrouw. Naast het contact met de moeders help ik ook het team om zo goed mogelijk aan de doelen van moeders te kunnen werken. In het Babyhuis geloven we in het leren van en met elkaar en zoeken we altijd naar maatwerk oplossingen, dit maakt het werken in het Babyhuis voor mij zo fijn!

team-danielle

Aanmeldcoordinator en sociotherapeutDANIELLE

Welkom! Zal ik me even voorstellen? Ik ben Daniëlle en sinds juni 2019 werkzaam bij het Babyhuis als sociotherapeut en aanmeldcoördinator.

Na mijn studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening ging ik aan de slag op een behandelgroep in de jeugdzorg. Hier werkte ik met getraumatiseerde uithuisgeplaatste jongeren en heb ik gezien hoeveel leed en verdriet een uithuisplaatsing met zich mee brengt. Deze ervaringen motiveren mij om me in te zetten om onnodige uithuisplaatsingen te voorkomen.

Het Babyhuis is een warme en liefdevolle plek waar moeders en hun kindje een kans krijgen om een veilige hechtingsrelatie op te bouwen. Een behandeltraject op maat, een luisterend oor, een veilige omgeving waar we werken vanuit ons hart; dat is voor mij het Babyhuis. Als aanmeldcoördinator breng ik de hulpvraag van nieuwe moeders in kaart en onderzoek ik of het Babyhuis een passende oplossing kan bieden. Hierbij onderhoud ik het contact met de moeders en de betrokken instanties. Als sociotherapeut begeleid ik samen met het kernteam en de vrijwilligers de moeders naar een gezonde relatie met hun kindje.

claudia-de-haas

SociotherapeutCLAUDIA

Mijn naam is Claudia de Haas en ben werkzaam sinds juni 2019 in het Babyhuis. Ik ben trots en blij met deze mooie en bijzondere baan.
De interactie tussen moeder en kind en daarbij de ontwikkeling en hechting heeft mij altijd gefascineerd.
Niet bij alle moeders en hun kindje gaat dit vanzelf. Mijn werk is o.a. om dit te stimuleren en te begeleiden en ook om de moeders te ondersteunen om hun leven weer vorm te geven door bijvoorbeeld te gaan werken of een studie te volgen. Met als uiteindelijke doel zelfstandig te wonen met hun kind.
Het Babyhuis is een fijne, warme en veilige plek waar moeders onder begeleiding van het kernteam maar ook met behulp van vrijwilligers kunnen bouwen aan hun toekomst.

femke van dam

SociotherapeutFEMKE

Al op de middelbare school wist ik het zeker, later zou ik met (tiener)moeders gaan werken. Hun kwetsbaarheid en doorzettingsvermogen trok me aan. Na ruim 5 jaar als kraamverzorgster te hebben gewerkt, kwam ik terecht bij het Babyhuis. Vanaf dag 1 voelde ik me hier thuis. Het enthousiasme van het team, de warme sfeer en de veiligheid die hier wordt geboden is uniek.
Ik wandel een stukje mee in het leven de moeders, in een periode dat ze heel kwetsbaar zijn en heel veel meemaken. Ik mag er dan voor ze zijn, een luisterend oor bieden en ze op weg helpen naar een eigen plek waar ze mogen gaan wonen.
Als medewerkster primaire zorg begeleid en ondersteun ik de moeders en hun kindje in de dagelijkse zorg, geef ik voorlichting en instructie aan hen en onderhoud ik contact met verschillende disciplines rondom de zorg voor onze moeders.
Elke dag is het weer genieten om naar het Babyhuis te gaan en ben ik dankbaar dat ik bij deze mooie organisatie mag werken.

medewerkers-odile-van-donkelaar

VrijwilligerscoördinatorODILE

In het Babyhuis zijn dag en nacht vrijwilligers aanwezig om de moeders in huis te ondersteunen. Zij zijn het warme hart in huis en van grote waarde. Wat we belangrijk vinden is dat onze vrijwilligers vanuit het hart werken en op die manier de moeders gelijkwaardig ondersteunen. Ze gaan bijvoorbeeld mee met boodschappen doen, helpen met koken of schoonmaken, maar zijn ook het luisterende oor of de schouder die moeders soms nodig hebben. Hun onbaatzuchtige inzet is een waardevolle aanvulling op het professionele kernteam.

Als vrijwilligerscoördinator zorg ik dat het team op sterkte is, doe de werving en selectie, heb regelmatig voortgangsgesprekken, onderhoud contact met iedereen, vraag een Verklaring Omtrent Gedrag aan, maak vrijwilligerscontracten en roosters en zorg dat er 24 uur per dag een vrijwilliger in huis is.

We bieden het vrijwilligersteam een scholingsprogramma en intervisie aan waarmee we hun kennis en vaardigheden vergroten. Onderwerpen zoals bijvoorbeeld communicatie, conflicthantering, veilige hechting komen daarbij aan bod. Ook organiseer ik verbindingsbijeenkomsten zoals een barbecue of een high tea en ontvangen vrijwilligers geregeld een kleine attentie. Ik besef me hoe bijzonder het is dat we mogen bouwen en vertrouwen op het vrijwilligersteam, elke dag weer. Ben dankbaar dat ze er zijn en zet onze vrijwilligers samen met mijn collega’s graag in het zonnetje.

medewerkers-anette-verwoerd

Operationeel directeurANETTE

Vanaf de geboorte van het Babyhuis volgde ik de ontwikkelingen op de voet. Hier proefde ik de warme, innoverende en inspirerende manier van denken en handelen. Een wijze waarbij de moeders en kinderen echt voorop staan en waar gelijkwaardigheid een belangrijke kernwaarde is. Per 1 november 2017 startte ik als nieuwe operationeel directeur fulltime voor het Babyhuis. In deze rol leg ik de verbinding tussen het bestuur, het kernteam, vrijwilligers en de moeders. Ondertussen is het Babyhuis concept overdraagbaar gemaakt door het schrijven van onze eigen Babyhuis methodiek. Mijn energie haal ik uit het dagelijks werken met moeders en onze fijne teams. Na jarenlange managementervaring in diverse reguliere zorginstellingen ligt mijn uitdaging te blijven waken om voor het Babyhuis geen onnodige ‘systeemwereld’ in te richten met als doel zoveel mogelijk tijd, aandacht en geld naar de moeders en baby’s te laten gaan.

Babyhuis Schiedam
ADRES

Stichting het Babyhuis – locatie regio Rijnmond
Willem de Zwijgerlaan 17
3116 HV Schiedam

Algemeen 010-3163114
info@het-babyhuis.nl
Aanmelden 010-3163114
aanmeldingenrijnmond@het-babyhuis.nl

KVK-nummer 85075841
Bankrekeningnummer NL38 RABO 0313 8364 69
AGB-code 98101327

SOCIAL MEDIA

instagram    facebook    linkedin

PERS & SPONSORING
LIDMAATSCHAPPEN

erkend-leerbedrijf     anbi          jeugdzorg

quote-babyhuis
Elke dag realiseren we ons hoe belangrijk het voor een kind is om vanaf het prille begin op te kunnen groeien in een veilig leefklimaat omringd met liefde, aandacht en geborgenheid.

Stichting het Babyhuis

Doneren

Steun ons en doneer eenmalig aan het Babyhuis, iedere gift is welkom, groot of klein.