Oldtimertour

03/08/2021
oldtimer

Lionsclub Kraalberg

Lionsclub Kraalberg zamelt geld in voor het Babyhuis! Wil jij mee doen aan deze bijzondere oldtimertour? Schrijf je dan in via de website otkraalberg.nl

Op 25 september 2021 wordt de 30e editie verreden van de Lionsclub Kraalberg Oldtimertour. Via een uitdagende route zal de tocht traditiegetrouw eindigen in Hillegersberg bij Restaurant Gauchos aan de Bergse Plas. Op het terrein zijn de deelnemende oldtimers te aanschouwen en tal van activiteiten voor jong en oud. De opbrengsten komen ten goede aan Stichting het Babyhuis.

Het Babyhuisbiedt opvang, behandeling en begeleiding aan (aanstaande) moeders en ondersteunt hen bij het moederschap. Missie is het voorkomen van onnodige uithuisplaatsingen en te zorgen dat de baby’s en de jonge moeders zich veilig voelen en zich aan elkaar hechten. Jonge moeders leren zelfstandig voor hun baby’s te zorgen. Zo wordt voorkomen dat baby’s gescheiden worden van hun moeder en in een pleeggezin op moeten groeien.
In het Babyhuis staan liefde, veiligheid en warmte centraal. Moeders vinden hier de rust om aan het moederschap te wennen en dat te omarmen. Daarnaast volgen zij gedurende een periode van 6 maanden een intensief hulpverleningsprogramma, met als doel: het tot stand brengen, bevorderen en continueren van een veilige hechtingsrelatie tussen moeder en kind. Ook het creëren van een solide financiële gezinssituatie, een goede dagbesteding en het organiseren van onderdak valt daaronder, zodat moeder en kind uiteindelijk kunnen terugkeren naar een eigen veilige woonomgeving.
Het Babyhuis is specifiek bedoeld voor pasgeborenen, van wie de moeder haar kind nog niet de noodzakelijke verzorging en opvoeding kan bieden, maar van wie verwacht wordt dat ze dit wel op relatief korte termijn zelfstandig zal kunnen. Stichting het Babyhuis werkt met professionals aangevuld met een grote groep vrijwilligers. Er zijn locaties in Dordrecht, Rotterdam Rijnmond en Leiden. Het Babyhuis Rotterdam Rijnmond biedt plek aan 6 moeders en baby’s uit de regio Rotterdam.

Adoptie Moeder-Babykamer

Met de opbrengst van de Oldtimertour, wil Lionsclub Kraalberg een moeder-babykamer adopteren. Deze kamer staat symbool voor een toekomst samen voor alle Rotterdamse moeders en baby’s die in deze kamer verblijven.

Stichting het Babyhuis

Doneren

Steun ons en doneer eenmalig aan het Babyhuis, iedere gift is welkom, groot of klein.