Babyhuis Schiedam opent 1 oktober

15/07/2019

kinderen

Door: Algemeen Dagblad – Sandra Don

 

Babyhuis Schiedam opent op 1 oktober de deuren aan de Willem de Zwijgerlaan. Er komen zeven kamers waar moeders  met hun pasgebo­ren baby kunnen verblijven. Het pand ondergaat momen­teel een verbouwing.

Stichting het Babyhuis biedt op­v.ang, behandeling en begelei­ding aan kwetsbare (aanstaande) moeders om hen te ondersteu­nen bij het moederschap. Er wordt gewerkt aan een veilige hechtingsrelatie tussen moeder en kind. Het uiteindelijke doel is dat zij zelfstandig kunnen wonen in een veilige leefomge­ving.

Met deze opvang voorkomt het Babyhuis de vaak onnodige uithuisplaatsingen, die schade­lijk en traumatisch kunnen zijn omdat moeder en kind geschei­den worden.
In de afgelopen vijf jaar dat de stichting bestaat, heeft het Ba­byhuis met haar vestigingen in Dordrecht en Capelle aan den IJssel IJssel in totaal 145 moeders en hun baby’s opgevangen, met een slagingspercentage van 92 procent. Het Babyhuis in Capelle wordt nu verplaatst naar Schie­dam.

“In Schiedam hebben we straks zeven kamers. Het goede nieuws is dat als we op 1 oktober openen, ook gelijk de maximale capaciteit is benut”, stelt Barbara Muller namens de stichting het Ba­byhuis. “We voorzien dus dui­delijk in een behoefte.”

De komende maanden wordt het pand aan de Willem de Zwij­gerlaan verbouwd en gereed ge­maakt voor de opening. Het ge­bouw kon dankzij een lening van Fonds Schiedam Vlaardin­gen e.o. aangekocht worden. Daarnaast heeft de instelling ook een donatie gedaan waarmee de verbouwing kan plaatsvinden.

Stichting het Babyhuis

Doneren

Steun ons en doneer eenmalig aan het Babyhuis, iedere gift is welkom, groot of klein.